joi, 12 decembrie 2013

POLITICIENII AU LEGALIZAT MAFIA. URA…




Povestea cineva că avea în armată un coleg care nu putea să strige Ura!Comandantul striga la ei: Cu strigăte de URA!, aruncaÈ›i grenada! SoldaÈ›ii se executau iar, după aruncarea grenadelor, se auzea glasul stins al unuia dintre ei: Ura…Normal, l-au pus de mai multe ori să repete, dar nimic! Omul nu putea să strige URA!

El știe de ce nu se însuflețea, entuzisma, prefăcea. Poate nu putea să simuleze o situație de război, poate era genul care nu ridica glasul niciodată, poate nu știa să strige și s-arunce grenada în același timp sau poate, inconștient, nu putea să execute ordine.


Mi-a venit în minte această întâmplare în contextul chemării tv. la luptă È™i mirării că lumea nu se revoltă după ce Parlamentul țării România, autointitulat Suprem în urma loviturii de stat de anul trecut, a legalizat Mafia. Mafia, pentru că de condamnare pentru corupÈ›ie, alături de parlamentari, primari etc., scapă È™i profesiile liberale, notari, avocaÈ›i È™.a. deci “reÈ›eaua” pe care voia s-o È›easă Cătălin Voicu, ăla care a votat suspendarea cu două mâini, e pe cale să se-ntâmple. Åži-o să se ocupe personal după ce trece È™i Amnistierea prin parlament.

Dar de ce nu se revoltă poporul? Păi, pentru ce sau pentru cine să se revolte! Pentru ce, se È™tie la fel de puÈ›in ca despre contractual cu Chevron È™i se vede după ce s-a ales de români după un sfert de secol. Pentru cine, adică cine mai prezintă încredere? PDL-ul a votat È™i el scoaterea parlamentarului de sub statutul de funcÈ›ionar. Apropo, nu È™tiam ce mai e ăsta din parlament, dacă nu funcÈ›ionar public, dar ne-a explicat Nicolicea la TVR1 cu o hârtie pe care o arăta la cameră È™i pe care scria ales al poporului sau in slujba poporului, fiindcă aÈ™a scrie în ConstituÈ›ie, zicea el. Evident ăsta din parlament nu mai răspunde decât în faÈ›a poporului care dacă nu-l vrea, nu-l alege, o teorie care doar pe neatenÈ›i sau mincinoÈ™i îi ia prin surprindere pentru că “aleÈ™ii” scuipaÈ›i de puci nu au ascuns nici un moment că asta urmăresc!

D-asta, când am văzut că înÈ›eleptul “exerciÈ›iului democratic” a înfierat într-un articolaÈ™ legalizarea corupÈ›iei È™i i-a dat dreptate PreÈ™edintelui, în condiÈ›iile în care ar fi trebuit să se fi făcut nevăzut, apoi l-am văzut citat la B1, televiziunea care a fost contra-puci, mi-am dat seama spre slava cui s-ar revolta poporul dac-ar face-o.

Spre ridicarea în slăvi a unei alte È™mecherii politico-mediatice care dă să se scuture de praf È™i să iasă iar pe profit maxim ca maian, când nouă ni s-au umflat preÈ›urile È™i lor li s-a umflat euro, indifferent de ce parte au fost. Acum, acÈ›ionarii afacerii cu democraÈ›ia vor să-È™i facă reclamă ca să le crească din nou cota la bursa ratingului, vor să dea un reshuffle È™i s-o ia de la capăt de parcă-ar fi prima dată. In acest sens, Bagabontu’ marionetă s-a trezit uÈ™or confuz È™i spune că se mai uită o dată pe lege dar È™i că Occidentul n-a înÈ›eles È™i trebuie să i se explice (exact aÈ™a au spus È™i despre lovitura de stat) iar presa… “de dreapta” i-a sorbit cuvintele, l-a lăudat, l-a luat cu biniÈ™orul pentru că e nevricos È™i odată îl apucă parangheliile È™i începe să tune È™i să fulgere împotriva CurÈ›ii ConstituÈ›ionale, a DNA-ului, a Uniunii Europene, “Băsescu, în Europa eÈ™ti slugă fără poporul tău…” È™i alte d-astea…

Iar Traian Băsescu, după ce i-a dat doi ghionți Monicăi Macovei, imediat după ce Ponta a tras-o de păr, a ieșit la B1 și apoi în stradă cu popularii-teologi și a chemat la apărarea statului de drept.

Dar poporul nu se însufleÈ›eÈ™te, nu se poate preface că e război, poate nu È™tie să strige, poate nu È™tie să execute ordine sau poate că È›ine URA în suflet ca-n bancul cu omul scos la miting cu forÈ›a. (De ce nu strigi ura! pentru partid?/ URA o am în suflet To’arÈ™e Secretar!)

   





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu