miercuri, 26 noiembrie 2014

ZODIA POLITICIENILOR II




Două din puținele momente de expresivitate facială.
L-am văzut ieri pe Prințul din Bel Gorj, proaspăt întors din țările calde, într-o stare chiar mai fresh decât atunci când s-a dus de capul lui la Comisia Europeană sau când și-a tras onoruri militare ca un șef de stat pentru că oricum avea s-ajungă președinte, zicea el.
Asta, și faptul că jurnaliștii sunt siderați că individul n-a învățat nimic nici din ultimele alegeri, înseamnă că se impun unele precizări legate de zodia politicienilor.
În primul rând, ca să fie clar, nu există zodii de proști, zodii de necinstiți, de oameni slabi, leneși etc. tot așa cum nu există zodii pline de calităti, măcar și pentru faptul că ora nașterii și amplasamentul planetelor modifică zodia, uneori până la a o face să semene foarte bine cu o alta.
Îți dai seama de asta chiar și numai când auzi despre “echilibrata Balanță”, Peștii cei evoluați spiritual și buni la suflet sau Săgetătorii care luptă numai pentru o cauză dreaptă. În realitate, Balanța, ca să se echilibreze, oscilează până ne dezechilibrează pe toți și după aia se miră de ce e lumea așa nervoasă, zodia Peștilor este și locul unde se varsă “nereușitele” celorlate zodii iar Săgetătorul poate lupta pentru o cauză pe care el o consideră dreaptă sau numai sub acest pretext.

Cu toate acestea, ce trebuie să știe oricine, mai presus de sfaturile mai mult sau mai puțin “binevoitoare” ale astrologilor sau psihologilor, este că, indifferent de ce-ți spun unii sau alții, TU știi cel mai bine cine ești. Ca formă de apărare, este util să te uiți tot timpul la ei cu aerul că “Ştiu EU, ce știu!” pentru că nimeni n-a trăit în papucii tăi!

E valabil și pentru ce voi spune în continuare!

Deci, ieri, Prințul  țării sărace s-a întors din escapada de lux destinată în special nababilor lumii și, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat, a început să turuie împotriva celor care l-au deconspirat. “Minciuni”, a zis el dar a refuzat să răspundă la întrebarea concretă: Ați fost la Burj Al Arab sau nu?

După care toată lumea a rămas consternată că d-l P. n-a învățat nimic și e la fel de arrogant.

De fapt, zodia d-lui P. (n-o să-i mai pronunț numele de-acum!) îi permite subiectului s-o ia de la capăt de fiecare dată ca și când ar fi prima dată (nu ca și când ar fi de-a pururea fecioară!). Dacă individul e măcinat și de ambiții obsessive pentru putere, bani și frica de a le pierde, atunci oricine poate să fie sigur că ăsta o să ne mănânce tot timpul care ne-a mai rămas fără să cunoască sentimentul de vină. O altă caracteristică a acestui produs politico-mediatic este nerușinarea. Din cauza asta nici un moment penibil nu l-a pus la pământ, ba chiar mai mult, fiecare moment penibil a fost acoperit de un alt moment penibil și tot așa, până când ne-a obișnuit pe toți cu el.

D-l P. este o mască. Nu se lipește de el nici o etichetă de character, nici măcar cea de mincinos deși prostește-n față pe oricine și, ceea ce e remarcabil și n-am văzut pe nimeni să bage de seamă, d-l P. nu poate fi imitat și caricaturizat cu succes! Asta pentru că n-are trăsături de character bine definite și întipărite pe față!

D-l P. nu poate fi imitat pentru că este doar un ambalaj nereciclabil, înțelege dar nu se schimbă! O tot ia de la capăt ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat până când ne schimbă el pe noi!

P.S. Cât privește dreptul la viață privată al politicianului, toată lumea știe că e valabil doar atâta timp cât alesul poporului nu predică altceva decât face! Că doar nu e popă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu