vineri, 6 februarie 2015

“Cazul Udrea” face DNA-ul de râs



Mai précis,  începe să pută din măruntaiele Anticorupției.
Mai întâi că nu mă interesează ce spune un journalist care e plătit cu câteva zeci de mii de euro/lună de către un patron condamnat pe care, chipurile, jurnalistul îl critică. Să nu fim ridicoli!

Dacă putem, dar cum să poți când îl auzi pe Rizea (PSD) parafrazându-l pe Traian Băsescu: între Elena Udrea și statul de drept, aleg statul de drept! Hai, dă-te d-aci!

Sau când o auzi, la Realitateatv, pe Lavinia Şandru contrazicând-o, în lipsă, pe Elena Udrea: Nu  securistul Boldea l-a făcut pe Iohannis președinte, ci Rareș Bogdan! Hai c-ați dat în sminteală!

Ca să nu mai vorbim de strânsura de inimă pe care a avut-o toată presa în urma declarației lui Cristian Tudor Popescu vizavi de cine a numit-o la DNA pe Codruța Kovesi: Departamentul de Stat American și Ambasada SUA! Declarație făcută clar și răspicat, nu o dată, ci de două ori, la B1 și la TVR1. Ştirea n-a fost reluată pe nicăieri și n-am văzut nici un talk-show pe subiectul ăsta care e de departe cel mai hot.

Că veni vorba, cine plătește ŞTIRILE?

În fine, de ce tace Băsescu? Variantele sunt: fiindcă e laș (CTP), fiindcă s-a debarasat de E. Udrea după ce-a văzut informațiile de la Servicii despre ea (I. Cristoiu), n-are de ce vorbi, treaba lui da’ nu-i frumos! etc.

Nu mi-aș face probleme că tace fostul Președinte! Nici n-aș crede că veșnic va tăcea!



Pentru pasionații de Scorpioni, cum e Cristoiu, e bine de știut că zodia lui obișnuiește să strângă informațiile și să le dea drumul când îi convine dar și că se debarasează, într-adevăr, de cei care nu-i mai sunt de folos. Cât privește “moștenirea Băsescu” pe care Elena Udrea o compromite (A. Pora) și istoria o va arunca la coș (C.T.Popescu), aș zice să nu anticipăm pentru că și personajele negative au statui. Treaba unora dintre aceste personaje este să scoată la suprafață, în mod brutal, mucegaiurile și noroiul pe care lumea le ține ascunse.

Să fim serioși: nu știam noi de această corupție generalizată? Cât ne ia prin surprindere din ce se-ntâmplă? Poate sumele să fie mai mari decât anticipam, în rest…

 În fond, Traian Băsescu și-a propus să dezbine prietenia interpatinică într-ale corupției. Adică, atunci când se schimbă regimul, să-și dea în cap unii altora. Exact asta se-ntâmplă!

Sigur că Anticorupția, ca principiu, s-a compromis prin ieșirea la iveală a celor două numiri cu probleme în CV-ul secret, deci a doi șantajabili- șefa DIICOT Bica și judecătorul CCR Greblă-, și a dat pe-afară odată cu forțarea legilor Big Brother peste țară dar, chiar și aceste compromiteri, sunt un pas înainte.

Elena Udrea doar le-a pus moț și au dreptate cei care spun că, și dacă 10% din ce-a spus ea este adevărat, ar trebui investigat. Numai că, deocamdată, n-are cine la nivel de instituții iar presa taclalizează în gol prin studiouri în loc să  “cerceteze” prin metode specifice, cum o tot îndeamnă I. Cristoiu. Măcar și pentru că acel Lungu, fostul subordonat al Elenei Udrea, actualmente acuzat, care încearcă să dea vina pe fosta șefă, este soțul uneia dintre angajatele unei televiziuni de Voiculești. Televiziunea aia foarte “critică” cu Elena Udrea unde mai viețuiește și-un James Bond a cărui nevastă era angajată într-un minister de-al PDL-ului.

Altfel, dacă E. Udrea n-a semnat nimic  în dosarul “Bute”, indifferent dacă a tras sau nu sforile, fără parafa ei pe undeva, prin acte, vorbim degeaba. Iar prin mitralierea ei cu mandate de arestare, la nervi, de fiecare dată când deschide gura și-o trage de păr pe Anticorupție, DNA-ul se face de râs în stil mare.

Treaba lor, problema noastră nu mai este acut legată de Udrea, SRI, DNA etc., pentru că ăștia încep să rămână descoperiți în zonele intime, problema noastră  o constituie această afacere ordinară care este politica și din care “clanul” nu vrea să se retragă.

Scârbele politice au strâns rândurile pe la televiziunile cu care, mai an, erau în dizgrație și de-acolo, pervers, “lasă justiția să-și facă treaba”, adică să-i salte pe unii și ei să scape deși nu e unul care să nu fie “ales” prin corupție. De-asta, cel mai mult ne interesează ce va spune Elena Udrea despre finanțarea partidelor pentru că doar asta mai poate împiedica bestia politico-mediatică.

Deci, nu Gala Bute, ci încârdășirea post-Elena Udrea, e problema noastră!

Ultima chestie: redeschis dosar Mineriade, emisiuni în serie anti-mineriade, proteste mineri.

Ați votat cumva la alegerile din toamnă contra lui Victor Ponta, sau mai demult, în 2004 și 2009, pentru Traian Băsescu? Bine ați făcut: că de asta îi vedeți legați pe Năstase, Voiculescu, Vântu, Chițoiu, Rușanu, Vlasov, Hrebenciuc, Adam, David, Chiuariu, etc. Sau poate ați votat contra lui Traian Băsescu și pentru Ponta și Antonescu la alegerile din 2012? Că și în acest caz ați făcut bine, nu aveți ce regreta: fără asta nu dispăreau din peisaj Codruț Marta, Sorin Blejnar, Bercea Mondial, Alina Bica, Dorin Cocoș, Adriean Videanu, Elena Udrea, Adrian Sârbu, ș.a.m.d.” http://www.romanialibera.ro/opinii/comentarii/epoca-basescu-pe-intelesul-strutilor-366177


România, lăsată în plata Domnului. Ne închinăm pentru sănătate şi educaţie: 18.300 de biserici, 4.700 de şcoli şi 425 de spitale Citeste mai mult: adev.ro/njas2x

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu