joi, 5 decembrie 2019

Astrologii mîntuirii



După influențării tiranozauri și inspiraționiștii care se-nmulțesc prin spori, ce-i lipsea lui Bulă să se mîntuiască (în afară de religia obligatorie în școli)? Niște astrologi care să-l tragă de urechi!

Numai că, în gura sfătoșilor, nu se uită numai Bulă, cel mai adesea ocupat cu retardele, festivaluri de droguri și învățatul pe de rost, ci oameni cumsecade, învîrtiți în același cerc, de aceiași și aceiași autoproclamați formatori de opinie, care vor să-i scoată din minți, pentru ca, tot ei, să le bage, apoi, mințile-n cap.
De-asta citesc, mai ales, site-uri astrologice (și nu numai) de limba engleză, fiindcă, la noi, e multă aliniere și ipocrizie.

A intrat Jupiter în Capricorn?

A, păi, aici, doar cei care merită, muncesc din greu și trag la jug vor avea de cîștigat ceva, ceva, dar cu zgîrcenie. Asta e varianta pesimistă, pe modelul rubricii meteo teroriste. Exemplu: în weekend va fi soare dar… nu vă bucurați, de joi, se întorc ploile!

Jupiter în Capricorn ajută toate acele proiecte care cer atît de multă răbdare și perseverență, încît nici nu-ți venea să te-apuci de ele deși știai că trebuie făcute. Ţi-e frică de dentist? Şi-acum o să-ți fie dar n-o să te lași pînă nu-ți rezolvi problema. “Lecțiile” pe care le predă Jupiter (sau altă planetă) sunt experiențe personale, ele nu sunt ingurgitate, la un semn, cu ajutorul televizorului.


Am auzit, de pildă, că Jupiter în Fecioară e o tristețe, nu alta, fiindcă este pus la muncă. E adevărat, însă, toți cei care muncesc de cînd se știu, din principiu, sunt și recompensați, de data asta, într-un fel care le va aduce multă satisfacție.

În schimb, Jupiter în domiciliu, în Săgetător… jos pălăria! Face dreptate, Justiția dă p-afară. De unde? Data trecută, Jupiter în Săgetător a fost în cuadratură cu Uranus în Pești iar acum a petrecut un an în cuadratură cu Neptun. “Falșii salvatori”, precum Greta global-insurgenta sau recentele prezidențiale “salvatoare” sunt o consecință. Nici nu vreau să pomenesc, acum, de operațiile pe ficat nenecesare. (Din interior, de unde să știu?!)

Şi, nu, Jupiter (tranzit) în casa a IX-a, chiar dacă e în trigon cu Soarele natal, nu înseamnă că scapi cu viață dintr-o problemă care tot ține din casa a VIII-a. Mai degrabă, te trimite la Domnul, fiindcă tot îi mai zice casei a IX-a și Casa Domnului.

Peste un timp, o să aflăm și ce secte au proliferat în perioada asta.

De “evoluatul spiritual”, Jupiter în Pești, ce să mai zic! Am găsit, în scurt, vreo trei criminali în serie cu aspectul ăsta.

Există și varianta zgîrcită, pentru care nu e nevoie să fie chemat un astrolog, e sufficient să fie mutate previziunile, o zodie mai încolo. În fiecare an, odată cu schimbarea semnului, Jupiter aduce aceleași chestii: în casa a VII-a, căsătorie, în V, copii, în X, ridicare în rang și tot așa.

Despre “pas cu pas” și “sub pămînt SRL”, alte două planete de “destin”, o să ne deșteptăm cu toții, cît de curînd.

Pînă atunci, m-am legat de astrologia TV, pentru că știu cum arată oamenii din fața acestor emisiuni. Ce rost are să-i spui unui pensionar, de pildă, cu probleme de sănătate, poate nici copiii nu sunt bine, că e vina lui pentru tot ce i se întîmplă. Apoi, să-l trimiți la biserică și la icoane, ceea ce poate fi, cel mai adesea, inefficient. Atîta fundamentalism n-am văzut decît la noi. Peste tot se dau sfaturi practice, fiindcă, de regulă, trebuie făcut ceva concret, pentru care ai nevoie de forță și încredere în sine, nicidecum să fii pus la pămînt de o emisiune TV. Am observat că astrologia chineză (la care nu mă pricep deloc și nici n-o să mă apuc acum s-o învăț) e țintită pe a oferi un ajutor concret tuturor. Păcat că n-are o emisiune a ei.

Apoi, să știți că oamenii, chiar și cei considerați simpli, sunt dotați de la natură cu o capacitate incredibilă de a înțelege, nu au nevoie de creierul altora pentru a evolua.

Am scris despre asta pentru că, într-o țară ce pare că se dezintegrează, acolo unde nu se bestializează, asta mai lipsește, ca astrologii să se poarte ca niște inchizitori!

Închizitorii sunt oricum peste tot. O învățătoare își numără palmele pe fețica unui copil care stă nemișcat, într-o supunere absolută, o doctoriță ginecoloagă îi replică unei paciente care căuta ortopedia “Să vii la mine cînd ți-oi rupe …!” iar, în străinătate, cel mai bun român e un român mort care a salvat viața englezilor.

În rest, ne-nvîrtim în cerc. Dacă, acum treizeci de ani, brandul de țară era copilul chinuit în leagănele (lagărele) de copii, acum, ne branduim, la infinit, cu imaginea copilului fără păr, chinuit de citostatice. Suntem pe Tărîmul blestemat, mai degrabă, decît în Grădina Maicii Domnului!

Nu e nimeni atît de evoluat și atoatecunoscător (cel puțin, nu în televizor) încît să-și permită să țină lecții și să bată la palmă sute de mii de oameni, dacă s-ar putea, tot poporul. Nu mai spun că, am văzut ieșiri nervoase, astro-religioase, care băteau în… altceva.

Măcar astrologul să fie un prieten fiindcă, de dușmani, nu ducem lipsă!


Un român este considerat erou în Marea Britanie pentru că şi-a dat viaţa ca să îi apere pe cei care petreceau de Revelion într-un club din Londra.”  https://www.digi24.ro/stiri/externe/ue/un-roman-erou-la-londra-a-murit-aparandu-i-pe-cei-care-petreceau-de-revelion-intr-un-club-1058106



“Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2014-2018, în cadrul unor spectacole pornografice oferite unor cetăţeni americani prin intermediul unei aplicaţii informatice, suspecţii au întreţinut acte sexuale orale cu propriii copii minori, cu vârste cuprinse între 4 ani şi 9 ani…”
Citeste mai mult: adev.ro/q1xr10



„Este un fenomen extins. Cel puţin, în Cluj-Napoca, nu avem şcoală sau liceu curat de droguri, şi îmi asum ceea ce spun.”  https://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/orasul-nu-mai-exista-niciun-liceu-consumatori-droguri-cunoscut-judecator-atrage-atentia-gravitatii-situatiei-1_5de674f45163ec4271a8d4d4/index.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu